Aktivitet — 2 min att läsa

Clinic med Anna Freskgård

Aktivitet — 2 min att läsa

Clinic med Anna Freskgård

Vi Kom, Vi Red, Vi Segrade.

Fredag kväll 10/11 genomförde SFK Clinic med fälttävlansryttaren och unghästutbildaren Anna Freskgård på Ryttarstadion, framför en engagerad och intresserad publik!

Anna visade några av sina bästa övningar för vinterträning med fokus på lydnad, styrka, och att börja förbereda hästarna för kommande uppgifter till våren.

Vi hade två grupper under clinicen, den första bestod av Louise Nyberg och Charlotte Brunius som red var sin unghäst. Mycket grunder som tränades på lite roligare övningar med både bommar och små hinder. Tre enkla hinder var allt som behövdes, och övningarna kunde varieras i mängder!

I andra gruppen red Lovisa Wilen och Ella Nilsson Loré, och nivån avancerades. Ekipagen tävlar 1-2* nivå i fälttävlan, och Anna lyckades utmana dem med svårare övningar men mycket fokus på lydnad, självförtroende, stabilitet och träffsäkerhet!

Både emellan grupperna och efteråt fick publiken vara med och ställa frågor och bolla sina funderingar med Anna, och roligt nog var det flera som valde att sitta kvar på läktaren för att ta del av inspiration av Annas efterföljande träningar!

Sponsor av clinicen var Breija, ridklädesmärke, som också var på plats med försäljning och fick presentera sina produkter. Alla ryttarna och även Anna visade upp deras funktionella, sköna och snygga ridbyxor på plats!

Vi i klubben vill tacka Anna Freskgård och ryttarna för en fantastisk och inspirerande kväll.

Vi vill även tacka publiken, för att ni kom och var delaktiga till att kvällen blev så bra! Elin Näslund med Breija. USEK som var på plats med både cafeteria och hjälpte till som bankpersonal. Anna Fagrell som konferencier under kvällen.

Fullproppade med massa bra övningar, är vi alla nu redo att ta oss an vinterträningen för att vara väl förberedda när våren kommer!