Aktivitet — 2 min att läsa

Fjärde förjakten 2022

Aktivitet — 2 min att läsa

Fjärde förjakten 2022

Fjärde Förjakten förlöpte föredömligt för förväntansfulla följare och fullföljare.

Denna förjakt hade inga begränsningar vad det gäller hinder att forcera och det tog Master Elvira Beyronsdotter fasta på. Med ett fokus på tecken för komunikationen och jaktformering gav sig det 21 starka fältet iväg.

Tidigt var det ett jaktfält man såg dansa fram över de olika hindren och diket som finns på Fisksjöäng med omnejd. Nu var sekvenserna av jakt längre innan det blev en volt för feedback och nya instruktioner. Sedan vidare i galopp in i den lilla skogen för att komma ut med ny sväng och sedan mot vagnarna och vidare bort.

Eftersom 4H gården, förtjänstfullt, tagit bort sina hagar kunde den berömda stocken med grenen forceras och pikörena Lotta Keto och Eva Billerstam med Master of the Field Elin Andersson stöttade fältet i de olika formeringarna som beordrades på ängarna och i vattnet. Sedan hemåt och genom skogen i full galopp uppför stigarna.

Väl tillbaka vid startpunkten blev det ytterliggar en jaktsekvens och som avslutning vagnara som hela fältet tog i eleganta språng.

Det blev drygt 20 minuters galopp och det var ett glatt gäng som fick rejäla grankvistar av Irene Söderlund innan det blev dags för ärtsoppa och hemfärd från en väl riden fjärde förjakt.