Aktivitet — 2 min att läsa

Iakttagelser på hopplektionen från staketet

Aktivitet — 2 min att läsa

Iakttagelser på hopplektionen från staketet

Hopplektion på Ryttarstadion

De lite uppsluppna ryttarna har ridit runt galoppbanan några varv och frågar om det är dags att komma in på framridningsbanan där Karin Widmalm byggt upp hopphinder i kluriga kombinationer.

Självklart, kom in och värm upp, ropar Karin.

De fem eleverna sätter genast igång att rida runt, på den för dagen lite torra banan, så det skapas ett vackert damm i solljuset. Karin får vant grepp om de olika hästarna och dess ryttare.

De är verkligen olika dessa ryttare med ett spann på erfarenhet av årtionden mellan dem på sadeln. Under sadeln finns representation av hästar med inriktning från dressyr, hopp, jakt till familj. Man kan väl sammanfatta det hela med att det ej är en helt homogen grupp som har hopplektion tillsammans, men det fungerar som ett urverk.

Det är verkligen roligt att se hur hinder justeras och ridvägar varieras och de olika ekipagen får olika kommentarer att tänka på för att just de skall utvecklas utifrån dagens form.

Som staketsittare får man verkligen en upplevelse av ibland lite uppseendeväckande hopp och hoppstilar. Det finns de lite nära hoppen, de lite flacka hoppen, de lite luftiga hoppen, de lite inte alls hoppen och titt som tätt med betoning på tätt, de riktigt snygga hoppen. Ibland kommer det en spontan applåd från oss staketsittare och/eller de andra eleverna när en runda klarats av lite extra bra.

Karin samlar in de fem lite då och då och går igenom vad som skall ridas och hur och den som är först får alltid ett lite sammanbitet uttryck då det gäller att komma ihåg vägen och skilja på höger och vänster. Denna måndagskväll flyter det på bra och vägarna och hoppen bemästras och vi staketsittare ser hur ekipagen har utvecklats lite under bara denna kväll, men framförallt om man jämför med när de började i gruppen.

Efter sista återkopplingen så släpper Karin iväg de fem som rider iväg i en bubblande liten grupp i kvällssolen och kanske tar de en kort sväng i Liljanskogens lövverk som nedvarvning. Vi staketsittare klarade oss från hinderhopplockande då det kom en grupp till efter oss, så de var bara vinnare som lämnade Karin i det skimrande kvällsdammet på Ryttarstadion.