Aktivitet — 2 min att läsa

Tredje förjakten 2022

Aktivitet — 2 min att läsa

Tredje förjakten 2022

48 Smileys kan ej ha fel eller The Girls are Back in Town.

Dugget hade lättat och solen började belysa de förväntansfulla ekipagen. Lappar för häst och ryttare var utdelade med en sällan skådad frenesi. Fotograferna var på plats för att hitta det gyllene snittet med perfekt ljus.

Master Lotta Keto, med pickörer Eva Billerstam och Elvira Beyronsdotter och Master of the Field Andrius Rimsa, samlade ihop det 21 hästar starka jaktfältet och började i lugnt tempo, så att alla hittade sina platser, men sen tog det fart med ett högre tempo och längre galoper, totalt 23 minuters galopp innan jakten var över. Då hade alla olika hinder som stockar, banker, nedhopp och vatten bemästrats och man hade elegant samsats om Liljanskogen med Ponnyförjakten.

Ponnyjaktfältet var 27 hästar starkt och riktigt skickliga på att både manövrera och kommunicera inom fältet. Det var 14 ryttare som aldrig ridit jakt förut, men det var inget som man såg som åskådare. Det var riktigt duktigt ridet av hela fältet. Här började Master Anna Fagrell med att snirkla runt på Fisksjöäng och hoppa i princip alla hinder där för att sedan bege sig iväg till vattnet. Det var en glad skara som kom tillbaka för grankvist och det hade gått riktigt bra mycket tack vara Annas dream team med bland andra; Jenny Svedholm, Jenny, Heléne Sundelin, Linda Clarenbring, Madde Kanfjäll och Sofia Hallström.

Efter defilering och omhändertagande av hästar och ponnyer så var det lite mingel i solen vid ärtsoppan med fika, makor och chokladbollar. Gick man runt bland alla dessa lyckliga, nöjda och lite stolta ryttarinnor och ryttare så var det verkligen som om 48 Smileys hade samlats på Fisksjöäng.