Minnesord — 1 min att läsa

Minnesord till Tore Dagerhamn

Aktivitet — 1 min att läsa

Minnesord till Tore Dagerhamn

Tore Dagerhamn, universitetslektor, fil. lic.
Kvisslingeby gård, Åkersberga
1930-12-15  ––  2022-03-27

Hedersmedlemmen i Stockholms Fältrittklubb, Tore Dagerhamn har gått ur tiden.

Tore blev medlem i SFK i början av sextiotalet, deltog i aktivt ridverksamheten och var styrelseledamot (1970-2005), därefter i aktiv i valberedningen (2005 – 2020).

Han var också revisor i Stockholms Ridsportförbund

Tore kom att samarbeta nära med Majoren Åke Sjöstedt, ägare till Östermalms Ridskola. Han kom så småningom att överta ansvaret för den s.k. Kaffeturen och onsdagsturen, som gick på ridvägarna och i den vackra naturen på Södra och Norra Djurgården.

Han har från dessa ridturer, utan överdrift, lämnat många härliga ryttarminnen hos ett stort antal deltagare, från en lång rad år.

Tore var speciellt engagerad i organiserandet av jakter och Hubertusbaler och var funktionär i de flesta slags verksamheter klubben arrangerade. Han var en vänlig, samvetsgrann, hjälpsam och noggrann person.

Tore fick SFK:s utmärkelser i Brons-, Silver- och klubbens högsta utmärkelse, den vackra Guldplaketten. Han valdes till “Bäste Jaktkamrat” 1978 (Generalmajoren greve Reinhold von Rosens hederspris, Carl XII). Tore utsågs till hedersmedlem i SFK 2005 och fick ta emot Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld i maj 2015.

Tores engagemang för SFK sträckte sig fram till mycket kort före sin bortgång och om än synen och hörseln började svika honom, var hans minne lexikalt och engagemanget i klubbens historieskrivning stor.

Vi är många som saknar honom djupt, men finner tröst och glädje i de många härliga minnena från tiden vi tillbringade i hans trivsamma sällskap.

Våra tankar går till Tores familj, med barn och barnbarn.

PvF-E / 2022-04-06