Aktivitet — 1 min att läsa

Andra Dianaritten 2021

Aktivitet — 1 min att läsa

Andra Dianaritten 2021

Andra Dianaritten och Elviras Första

Vi samlades som vanligt på Gröna Banan i blandat sol och moln. Elvira Beyronsdotter gav instruktioner som Master till det 15 ekipage starka Dianarittsfältet. Med sig som pikörer var Charlotta Mantell och Lotta Keto och Master of the Field var Björn Beckman och som kökvinna var det ånyo Therese Lingbert, som skulle få en intensiv jakt visade det sig. Som ett extra moment var vår ridande trumpetare Samuel Wrackefelt vid Elviras sida och förstärkte kommandon via sitt instrument. I kolonn med två gav sig fältet iväg, men redan vid bron kom er ridande skribent på att vi glömt en kamrat. Therese och undertecknad vände tillbaka och efter lite sökande på Ryttarstadion hittade vi på varandra vid bron där vi börjat vårt sökande. Med hjälp av rullande galopp genom lövverket så hann vi ikapp kamraterna vid torpet.

Fältet var samlat och vi kunde ta oss an vattnet. Detta gjordes på ett utomordentligt pedagogiskt sätt av vår Master som skrittade, travade och slutligen galopperade igenom till alla hästars förtjusning. Sedan tog vi oss an diken och det tyckte två hästar var så roligt att de tog glädjeskutt och i och med det fick deras ryttare stifta bekantskap med gräset, men hästarna ville ju vid det laget ta sig hemåt i rätt så rask takt. Igen så stack kökvinnan Therese och er skribent efter dessa två utbrytare. Vi hann upp hästarna en bra bit senare och de två ryttarna ungefär vid bron där vi traditionsenligt hittar på varandra under denna Dianaritt. Vi gjorde som vi brukade och alla fyra galopperade genom lövverket men nu till Fisksjöäng där vi hittade fältet som just kommit ut ur skogen där de tagit de små hindren som finns där i galopp i kolonn med en.

Elvira tog oss nu genom den lilla coffin och den vackra stocken vid eken och det var så kul att vi tog den svängen en gång till. Sedan var det återtåg till Ryttarstadion med sedvanlig defilering och avridning i varierande gångarter. Efter hästvård kunde vi samlas vid grillen som Roland bemannade exemplariskt och vi Coronaminglade med SFK-Dressyrankaret Maud samt SFK-legendaren Björn Färestad med sin Lea, som hade kommit för att se oss under ritten och ge oss lite feedback vid grillen. Självklart blev det prisutdelning för bästa vårliga turnout och det var Angelina Klintenberg som tagit sig an domarrollen. Det primerades att både häst och ryttare var utsmyckade och Charlotte Mantell tog första platsen tätt följt av SilverNina (som red sin andra Dianaritt någonsin och som bägge gångerna tagit silver) och på tredjeplats kom er ridande skribent (detta för att Wrackefelt varit tvungen att hoppa över grillen).

Sammanfattningsvis så var det en mycket varierande och bra Dianaritt och till den Tredje Dianaritten, 29 maj, så växer nu förväntningarna; det blir Grand Final på Best Turnout med ett prisbord som når oanade höjder, vi har ponnyjakten med ett elegant gäng en halvtimme efter vi gett oss av och det ryktas om jordgubbstårtor från ryttarna med de glädjeskuttande hästarna.