Aktivitet — 2 min att läsa

Andra Dianaritten 2022

Aktivitet — 2 min att läsa

Andra Dianaritten 2022

Mitt på Gröna Banan ställde vi upp under Charlotta Mantells ledning och med Lotta Keto och Elvira Beyronsdotter som pikörer och Andrius Rimsa som Master of the Field. Alla klädda i röda kavajer och hos en ryttare även en lysande röd skjorta med perfekt röd kulör. Som Andrius sa, så fick den honom att sträcka lite extra på ryggen.

Det var nog också det man kan säga om det tio ekipage starka Dianarittsfältet, det var en fantastisk precision i formationerna och övningarna. Er skrivande korrespondent tror att våra militära vänner skulle vara imponerade av detta Dianafält.

Vi började med ridvägar och ridstigar i kolonn med en och två som uppvärmning. Efter brant och grusig backe så kom vi i ner till Fisksjöäng där vi i snubblande nära perfekt kolonn med två passerade publiken i trav. Det kom någon kommentar om slängtrav, men när vi passerade publiken efter ett varv på fältet var det bättre fick vi till svar. Sedan tog vi det sympatiskt lugnt och efter instruktion så formerade vi oss i kolonn om en och strömhoppade Spintans rishinder för att gå över till kolonn om två några gånger och slutligen iväg i jaktformation.

I full galopp passerade vi vagnarna och sedan i kolonn om två galopp på skogsridvägarna mot vattenfältet. På vägen tog vi den lilla stocken vid skogsbrynet i backen vid 4H-hagarna och häggdoften slog emot oss som en vägg när vi graciöst hoppade över.

Vi övade sedan formationer och hopp över stock och vattenhinder i en sådan precision så att några åskådare trodde att vi var ett dressyrsällskap vilket försenade vår kökvinna Marie Brydolf, som då var tvungen att berätta att vi var ett Dianarittsällskap.

Hem genom skogsridvägarna var det omöjligt att inte falla för frestelsen att galoppera upp vid slalombacken. Vi kan väl säga att alla, hästar som människor, hade ett smil som var bredare än Öresund när vi fortsatte hem till skötsel och grill.

Vid Grillen hade våra tre kockar; Roland, Bosse och Göran ställt i ordning de nya borden till långbord och det blev burgare i olika former.

Extra kul att närstående ryttarvänner från Tältstallet, Swartling och Pay and Cross kom förbi.