Aktivitet — 2 min att läsa

Den Andra Dianaritten 2020

Aktivitet — 2 min att läsa

Den Andra Dianaritten 2020

De tretton Dianaryttarinnorna fick sällskap av sex Dianaryttare och tillsammans erövrade de nitton ekipagen vattnets svåra konst som likt Dianas spegel, sjön Nemi, korsades i alla gångarter fast för oss förverkligat av det breda diket vid Universitetsängarna.

Det var roligt att se blandning av både ålder från 17 (med dispens och medföljande familj) till allas vår kökarl med okänd ålder, fast vi tror han var äldst. Även blandningen av erfarenhet var stor med två helt nya jaktryttare och minst tre ryttare som tagit en svans. Om det var blandningen eller vindarna som gjorde det, så gick det hela i alla fall som en dans och efter vattnets triumfer virvlade fältet bort till Fisksjöäng där det blev jaktformationer och ett ansenligt antal hinder som besegrades i skog och på äng innan det var dags att styra färden hemåt med galopp utefter kärret och avslut på Ryttarstadion. Då kunde Master Lotta M, Pikörerna Therese L och Fredrik A, Master of the Field Eva B och sedan vår kökarl Göran E alla varva ner och berätta för oss andra vid grillen vad som hade hänt.

Vi korade även ”best turnout” för vårlig utsmyckning med vinnare som hade blommor i sitt hår/hjälm, manen, svansen och ett litet vårtäcke bakom sadeln samt ytterligare fyra ekipage fick pris.