Aktivitet — 1 min att läsa

Första Dianaritten 2021

Aktivitet — 1 min att läsa

Första Dianaritten 2021

Tally-ho !

Som ett yrväder virvlade de 18 ekipagen iväg mot det första hindret på Fisksjöängs vårligt skrudade fält. Stämning och spänning var på topp och det ryktas att vissa ekipage var så fokuserade att de blandade ihop höger och vänster när de skulle meddela sina kamrater på vilken kant de tog hindret, men med detta Dianafält löste sig allt.

Vi hade ju på klassiska Dianarittmanér ställt upp oss för genomgång inne på Gröna Banan på Ryttarstadion. Efter att ha hälsats välkomna av SFK:s ordförande Ulf Gunnehed och säkerhetsgenomgång av Annica Södergren så tog Master Charlotta Mantell kommandot. Det bar iväg med pikörerna Elvira Beyronsdotter och Björn Bäckman samt Master of the Field Marie Brydolf i spetsen för vår kolonn om två och som eminent kökvinna Therese Lingberth. Efter en uppfriskande skogsritt med trav och skritt där vi passerade Skafferiet, till matgästernas jubel, så nådde vi Fisksjöäng. Där tog vi direkt tag i dikesträning som sedan övergick till hinderhopp med en stor åtta för att värma upp från grunden. Därefter var det jaktträning, men också skogsstigsutflykt som hade ett visst pirrande inslag att galoppera fram på skogsstigar och skutta över de små hindren mellan träden. Vi kan säga att er ridande korrespondent var relativt fokuserad på sin uppgift.

Väl hemkomna till vår startpunkt, Gröna Banan, så blev det avslutning och ärovarv för hela Dianarittfältet, som dagen till ära bestod av fem premiärryttarinnor. Kul!

MEN, sedan kom ju den egentliga utmaningen för oss alla som deltog, grill med korande av vinnare för mest vårliga utstyrsel. Denna prestigefulla tävling vågar ingen annan än vår säkerhetsansvarige Annica Södergren hålla i. Denna gång var det en man som fick priset: Andreas Dahlander, tätt följd av Nina Edfors, Carolina Anzalone och Eva Billerstam. Extra roligt att flera från SFK anslöt till minglet med Coronaavstånd vid grillen.

Nu vi börjar ladda för Dianaritt nr 2 den 15 maj.