Aktivitet — 2 min att läsa

Första Dianaritten 2022

Aktivitet — 2 min att läsa

Första Dianaritten 2022

Det var start och slut på Fisksjöäng denna den första Dianaritten för säsongen och det berodde på att det var så många ekipage som var med på SFK hopptävling på Ryttarstadion. Detta hindrade inte de 17 ryttarna, varav fyra nya jaktryttare, att samlas under Master Lotta Keto eminenta ledning och ge sig ut på detta äventyr.
Det började med några svängar och formationer för att värma upp och sedan hoppades det över de lägre hindren på Fisksjöäng. Lotta samlade in fältet då och då för att ge instruktioner och till sin hjälp hade hon pikörerna Elvira Beyronsdotter och Jenny Svedholm och Eva Billerstam som Master of the Field. Stundtals såg det riktigt bra ut med formationerna och flera hinder klarades av med bra marginal.
Sedan bar det iväg till vattnet och dikena borta vid Universitetsängarna och det är alltid en utmaning för nya hästar att klara av detta, men man får ju lite hjälp av sina kompisar så de flesta kom över.
Vi hade några oplanerade avsittningar vid några stockar och det gäller att vi försöker lära av det som händer. Vi behöver fortsätta att få upp känslan för de olika formationerna och då framförallt jaktformering med avstånd och omlott. Vi kan alla öva individuellt inför nästa Dianaritt så att vi var och en känner oss trygga att hoppa våra hinder.
Efter ritten så samlades vi för grillning och prisutdelning för bästa vårliga utstyrsel och Lena Maria Schmidt Hallagård vann den prestigefyllda utmärkelsen.
För oss, som känner att vi skulle kunna ha lite mer after horse snack så vill jaktsektionen tipsa om pubkväll på Tudor Arms på onsdag klockan 18 som en ny chans att träffa klubbkompisar och byta erfarenheter.