Aktivitet — 2 min att läsa

Första förjakten – 2022

Aktivitet — 2 min att läsa

Första förjakten – 2022

Första Förjakten förlöpte föredömligt på Fisksjöäng

Det var 17 ekipage som tog sig an förjakt nummer ett under ledning av Master Elvira Beyronsdotter. Av dessa var sex ryttare helt nya till denna ädla form av ritt, men det var inget som syntes när fältet i väl samlad formation red fram över Fisksjöängs olika hinder.
Tillsammans med pikörerna Eva Billerstan och Charlotta Mantell och Master of the Field Filippa Johansson gav sig fältet iväg i skritt för att lugnt och samlat hitta positionerna och efter att snuddat skogsbrynet så hördes det välkända ropet ”Tally Ho” och då var det galopp och hinder som skulle bemästras. Diket övades på och olika stockar och hinder flög man över med varierad formation på fältet som fick åskådarna att undra om detta var fjärde förjakten.
Lockelsen av vattnet blev efterhand för stor, så Elvira styrde fältet mot väster och på vägen hoppades stockarna på 4H-fälten i olika formationer även där. Enligt uppgift var det ingen som badade utan alla kom tillbaka torra för ett par avslutande skutt, bland annat över det nyligen risade lådhindret.
Efter avtackning och grankvistutdelning var det sedan hästvård och Rolands ärtsoppa i höstsolens värmande strålar.