Aktivitet — 2 min att läsa

Hubertusjakterna 2022-10-29

Aktivitet — 2 min att läsa

Hubertusjakterna 2022-10-29

HUBERTUSDAGEN har något för alla.

Äntligen är vi framme vid Hubertusdagen med alla våra aktiviteter inom SFK.

Vi har fyra olika huvudaktiviteter förutom den Magiska Balen på Slottet (K1).

HUBERTUSJAKTEN för Ponny

Här kommer Anna Fagrell vara Master tillsammans med pikörerna Charlotta Mantell och Linda Clarensbring och Master of the Field Jenny Svedholm. Kökvinna är Helene Sundelin.

Vi är väldigt glada att så många duktiga ryttare och hästar kom på vår förjakt för Ponny. Här gäller att man kan hoppa alla hinder och att en tränare har rekomenderat dig för SFK Jakt, så kan du vara med.

HUBERTUSJAKTEN för Häst.

Här kommer Elvira Beyronsdotter leda jakten tillsammans med pikörerna Eva Billerstam och Andrius Rimsa. Master of the Field är Jon Andersen och Kökvinna och Kökarl är Lotta Keto och Björn Beckman. Björn Beckman rider sin 30:e Hubertusjakt på en unghäst och det passar bra att träna in den i denna position.

Denna jakt är för er som har kondition på både häst och ryttare och som kan hoppa alla våra hinder som vi har prövat på. Vi kommer att fokusera på säkerheten, så om det blir trötthet eller skador så får vi hantera det och bryta eller övergå till Kortegen.

ALLMÄNT

Båda jakterna startar klockan 10.00 på Fisksjöäng.

De som valt att parkera på Ryttarstadion rider därifrån 09.15.

Jakten börjar med ett korum som leds av prästen Henrik Mattsson, SFK:s ordförande Ulf Gunnehed hälsar välkomna. De båda jaktfälten lämnar sedan och tar sig på olika vägar till Ryttarstadion, dit de beräknas anlända strax efter kl 11 och där äter vi lite ärtsoppa och får i oss lite vätska. Sedan vidare mot Gärdet och strax innan kl 12 anländer vi och hoppar de hinder som finns där.

Vi rider sedan vidare mot Djurgården via Djurgårdsbrunnsängen, Kanalen, Bokskogen, Frisens park och slutligen till Rosendahls slott som vi anländer till  mellan kl 13 och 13.30.

De båda jaktfälten kan gå lite olika vägar och det är ponnyfältet som först anländer till Gärdet för final och rävsvansjakt.

Finalerna rids någon gång mellan kl 13.30 och 14.30.

Alla tider är preliminära och vi kommer att försöka uppdatera dem när vi vet mer men var ute i god tid är rådet.

KORTEGEN

Kortegen leds av Göran Enerstål och här är ett utmärkt tillfälle att se och vara med, men inte belasta sig själv och hästen lika hårt. Klädseln är stilfull och man kontaktar Göran för alla detaljerna runt detta. Du skall kunna hålla ordning på din häst i grupp och rida i ca 4 timmar i lugnt tempo. Kortegen ger sig av från Ryttarstadion kl 9.00

Funktionärerna

Det är här man verkar och samtalar med alla de som är intresserade av vad vi gör och samtidigt lär känna fler SFK-kompisar. Du kommer att vägleda allmänheten om att stanna upp eller gå en annan väg när våra jaktfält rider på Gärdet och vid kanalen vid Djurgården. Vi samlas 10.45 på Gärdet vid klipporna/berget nedanför den Rosa Borgen, så du hinner se starten på Fisksjöäng innan. Vi håller på till ca kl 15.30 och det går bra att ansluta och avsluta som det passar för dig. Vill du vara med så ska du kontakta Annica Södergren.

HUBERTUSBALEN

Det finns något för alla och sist men inte minst är det Balen på K1 på kvällen.

Har du inte gjort det än, så gå in på hemsidan och anmäl dig!

En fullspäckad dag med andra ord, full av fantastiska upplevelser!

SFK Jaktsektionen