SFK tog brons i lag-SM!

Söndagen 7/7 var det dags för final i Elitallsvenskan, tillika lag-SM i hoppning för hästar.

Vi kom ner till Falsterbo med en bra känsla och självförtroende efter segern i semifinalen. Vi hade samma laguppställning som i semifinalen; Otis Liljedahl, Daisy Pearson, Rebecca Everz och Fanny Kullmyr. Femteryttare på plats var Camilla Ahlen.

Otis
Daisy
Rebecca
Fanny

Tävlingen inleddes för vår del på lördagen med en warm up. Detta innebar att laget hade gemensamt 20 minuter på sig att nyttja en uppställd bana, med hjälp av vår fantastiske tränare Sylve Söderstrand. Redan på lördagen hade vi en hejarklack på plats, vi är så glada för ert stöd.

På söndagen var det dags för final. Klassen reds i två omgångar på gräs över höjderna 135/140 i första omgången och 135/145 i andra omgången.

Som så ofta vid lagtävling blev det mycket spännande.

Efter första omgången var det tre felfria lag, vi låg på delad fjärdeplats med 4 fel. Det var jämnt i toppen och SFK gjorde en mycket din insats.

I pausen mellan omgång ett och två red femte-ryttarna en 135-klass inne på stora gräsbanan. Precis då öppnade sig himlen och det blev väldigt blött. Camilla red en väldigt fin runda fram till en stor oxer i mitten av banan, där tyckte hästen att det räckte.

Andra omgången reds som sagt inne på stora gräsbanan, fantastiskt fin men också en utmaning för orutinerade hästar och ryttare. Otis inledde med många fina språng men efter ett missförstånd tog det slut för dem mot slutet av banan. Daisy red sin andra nolla för dagen och Rebecca fick ett nedslag och ett tidsfel. När det var dags för vår sista ryttare Fanny var bronset vårt om hon var felfri, och det var hon fram till sista hindret där oxerns bakbom föll. Efter henne startade flerfaldige OS-deltagaren Peter Eriksson för Hagens RF. Om han red felfritt skulle de ta brons. Österlen och Henriksdal hade redan säkrat guld och silver. Peter Eriksson rev två hinder, och därmed var bronset vårt!

Tack till alla ryttarna i laget för era fina insatser i Falsterbo, tack till er ryttare som har deltagit i laget under våren, tack till klubben med Yvonne i spetsen för att ni satsar på lagtävlingar och tack Sylve för allt du gör för laget och ryttarna. Nu solar vi oss i bronsglansen ett tag, i höst får vi börja planera för nästa års bedrifter.

Cattis Wall, stolt lagledare

Svenska mästare 2024 blev Österlens Ridklubb

Vi gratulerar dem!