En sektion i SFK

Sport & tävlingssektionen

ANSVARIG
Anton Synnerdal – 073 757 08 35

En sektion i SFK

Sport & tävlingssektionen

ANSVARIG
Anton Synnerdal – 073 757 08 35

Om Sport & tävlingssektionen

Tävlingsåret 2023

Fälttävlan

Vi har haft lag för både ponny och häst, både i allsvenskan och till lag-SM. Både häst laget och ponny laget vann totalen av allsvenskan. Till lag SM hade vi två ponnylag och ett hästlag. Vi anordnade en gemensam träning inför lag-SM

Vi hade deltagare i SM för ponny där Ella Nilsson Loré vann och blev svensk mästare.

Vi har haft flertalet tävlande ryttare för SFK, som även har gjort flera internationella starter.

Hoppning

Vi har haft lag i allsvenskan div 2 och 1 samt i elitserien på häst. Elitserielaget tog sig till finalen i Falsterbo där vi även hade en tillrest hejarklack. Inför finalen, anordnades en gemensam träning med Sylve Söderstrand på Gröna Banan.

I division 1 vann vi en av deltävlingarna, men kom tyvärr inte till start under finalen pga för få ekipage tillgängliga.

Vid SM utomhus på Sundbyholm hade vi flera representanter. Lovisa Wall som junior tog sig till final. Hannah Åkerblom som senior tog sig även hon till final.

Under SM inomhus i Borås hade vi flera deltagande ryttare. Lovisa Wall gick återigen vidare till final för juniorer.

Vi har haft lag i div 2 och 1 på ponny. Div. 1 laget gjorde så pass bra ifrån sig att man kvalat upp ponnylaget till elitserien till 2024.

Vi har haft träningar för Sylve Söderstrand på grönabanan. Vi har haft ekipage som deltagit i SM.

Utöver ovan har vi haft ett flertal ryttare som ridit Tourer och internationella tävlingar, både på hemmaplan och utomlands.

Dressyr

I mitten på februari hade vi träning för Monica Sparre på Ryttarstadion.

Programridning genomfördes i början av mars månad i gröna ridhuset med Gustaf Svalling som domare. Det reds program i varierande svårhetsgrad och efter varje ritt fick ryttaren tips och goda råd av Gustaf.

Sektionen har försökt att arrangera dressyrträningar och programridning under året men tyvärr har det varit för få intresserade.

Under året hade klubben anmälda lag för häst i div 1, 2och 3 där div 3 gick vidare till final.

Egna tävlingar

Vi arrangerade 3 tävlingar under året, båda på Ryttarstadion under våren. En i dressyr för både ponny och häst, en i hoppning för både ponny och häst, som även innehöll en omgång av division 2 i allsvenska för häst. Vi arrangerade även Gustaf Svallings vandringspris, som vanns av Engla Andrée.

I fälttävlan har vi arrangerat Sugar Cup och vi var medarrangörer på Åby Internationella fälttävlan i juli och deras nationella tävling i september.

Övrigt

Vi har arrangerat en clinc med Anna Freskgård i Gröna Ridhuset och vi hade en avsutten träff under våren för alla som är intresserade av att rida i lag för SFK, oavsett gren.

Våra grenar

Dressyr

Fälttävlan

Hoppning